nedjelja, 21. siječnja 2018.

Šalša s tunom i bezglutenskom tjesteninom od graška


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO


Sjećate se onih bezglutenskih Probios tjestenina? Ovaj put upotrijebila sam fusille od graška koji su se odlično uklopili sa šalšom i tunom. Ja šalšu volim šporku, odnosno ne smetaju mi kožice i sjemenke rajčice, tako da ih ne gulim i ne čistim kada koristim svježu rajčicu. Zimi koristim cijelu nasjeckanu rajčicu iz konzerve, a vi, u slučaju da želite izbjeći sjemenke i kožicu, upotrijebite samo pasiranu rajčicu. 


 Pripremite, za dvije osobe:

1 srednje veliku glavicu luka
2 režnja češnjaka
prstohvat smeđeg šećera
začinsko bilje po želji
2 konzerve tune


Na maslinovu ulju prodinstajte nasjeckani luk i češnjak. Kada luk omekša, dodajte nasjeckanu rajčicu. Pirjajte, zatim podlijte pasiranom rajčicom. Ostavite na laganoj vatri, povremeno promiješajte. Začinite solju i paprom, posipajte s malo smeđeg šećera, da umak ne bude kiseo. 


Dodajte suhe začine po želji – bosiljak, origano, timijan.. Tunu ocijedite, umiješajte u umak i ostavite da se kratko krčka, da se sve prožme. Umjesto klasične tune, možete upotrijebiti i onu od tofua.
Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju. Poslužite s umakom i malo tvrdo ribanog sira.



Nema komentara :

Objavi komentar